17 Απρίλιος 2016, 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απρίλιος 2016, 10:34

Μητσοτάκης: Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση ζημιώνει τη χώρα

  • Μητσοτάκης: Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση ζημιώνει τη χώρα

Την ανάγκη να υπάρξει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που να ενώσει τους Έλληνες σε μια πορεία εξόδου από την κρίση, υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην Real News ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας μάλιστα και σχετικό «άνοιγμα» προς το Ποτάμι, όταν μίλησε για φιλευρωπαικές δυνάμεις. Ωστόσο, από το Ποτάμι τόνιζαν ότι «με παλιά υλικά δεν φέρνεις το νέο».

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «Εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια “συμφωνία αλήθειας” όλων των Ελλήνων για να πάμε την οικονομία και την κοινωνία μας μπροστά».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «όσες φορές υπήρξε εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μεγαλούργησε» και έκανε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του, αναφέροντας πως «κάθε μέρα που περνά, η κυβέρνηση Τσίπρα ζημιώνει τη χώρα και γι' αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το κόμμα του τα νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Τέλος, αναφερόμενος στο μήνυμα που θέλει να στείλει το συνέδριο της ΝΔ στους πολίτες, υποστήριξε πως «απέναντι στην ασφυξία που βιώνουμε παντού, η Νέα Δημοκρατία ανανεώνεται, ανασυγκροτείται, ανοίγεται σε όλους τους Έλληνες. Προτάσσει τις αρχές της, την ελευθερία και την αλληλεγγύη δίνοντας νόημα στην πολιτική και οξυγόνο στην κοινωνία».