16 Απρίλιος 2016, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απρίλιος 2016, 18:47

Ο Αλέξης Τσίπρας στο CNN για τη σημασία της επίσκεψης των προκαθήμενων του Χριστιανισμού στη Λέσβο

  • Ο Αλέξης Τσίπρας στο CNN για τη σημασία της επίσκεψης των προκαθήμενων του Χριστιανισμού στη Λέσβο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Με δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNN ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε την εξαιρετική σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Λέσβο.

Όπως είπε αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού ζητήματος και το γεγονός ότι η Ελλάδα παρά τις δυσκολίες, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η ενέργεια του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, αποτελεί ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη και ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή σε όσους έχουν ανάγκη την προστασία της.

Παράλληλα με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας εξήρε την αλληλεγγύη που έδειξε στους πρόσφυγες ο ελληνικός λαός: «Είμαστε περήφανοι γιατί ο ελληνικός λαός υπερασπίζεται τις αξίες της αλληλεγγύης και της βοήθειας στον αδύναμο», έγραψε.