16 Απρίλιος 2016, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απρίλιος 2016, 00:46

3ος Αυθεντικός Κλασσικός Ημιμαραθώνιος – Κυριακή, η «γιορτή» του Μαραθώνα

  • 3ος Αυθεντικός Κλασσικός Ημιμαραθώνιος – Κυριακή, η «γιορτή» του Μαραθώνα
    (Φωτ.: www.half-marathon.gr)

Στην ιστορική πεδιάδα του Μαραθώνα και στο μοναδικό τοπωνύμιο που φέρει άθλημα τον Μαραθώνιο Δρόμο, ο Δήμος Μαραθώνα, με τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 17 Απριλίου τον 3ο Αυθεντικό Κλασσικό Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα.

Ο αγώνας ξεκινά στις 9:30 (εκκίνηση και τερματισμός η ιστορική αφετηρία του Μαραθωνίου) ενώ θα γίνουν ακόμη Αγώνας Δρόμου 3.000μ., Σκυταλοδρομία Ημιμαραθωνίου και Αγώνας Δρόμου 1.000μ Energiers για παιδιά Δημοτικού Σχολείου.

Πλήθος κόσμου αλλά και μεγάλα ονόματα του Κλασσικού Αθλητισμού λαμβάνουν μέρος στη «γιορτή» του Μαραθώνα. Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, ξεχωριστές συμμετοχές είναι αυτές της Δήμητρας Κοροκίδα, η οποία συμμετέχει στον Ημιμαραθώνιο Μαραθώνα με χειρήλατο, της Φανής Ψαθά, του Βασίλη Κολλάρου, της Ελένης Φιλάνδρα, της Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου, του Κωνσταντίνου Νακόπουλου, του Άγγελου Βασιλείου, του Δημοσθένη Μαγγίνα, του Θεοφάνη Μιχαηλά.


H Δήμητρα Κοροκίδα, παγκόσμια πρωταθλήτρια ΑμεΑ στη Σφαιροβολία, με το χρυσό μετάλλιο στη Ντόχα το 2015 (φωτ.: www.half-marathon.gr)

Από τους παλαιούς πρωταθλητές ξεχωρίζουν οι Χρυσοστομία Ιακώβου, Μαρία Πρωτόπαππα, Γεωργία Τσάφου, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Νικόλαος Τσιάκουλας, Βασίλειος Κολτσίδας και Δημοσθένη Μαυρογόνατος. Ο Θέμης Γεωργαντάς θα είναι ο παρουσιαστής του 3ου Αυθεντικού Κλασσικού Ημιμαραθωνίου, ενώ η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν την Κυριακή από τις 07:30 το πρωί έως τις 12:45.