15 Απρίλιος 2016, 14:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Απρίλιος 2016, 15:15

Βαρθολομαίος: Στη Λέσβο μιμούνται το παράδειγμα των Αγίων μας

  • Βαρθολομαίος: Στη Λέσβο μιμούνται το παράδειγμα των Αγίων μας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σχεδόν ένα 24ωρο πριν από την ιστορική συνάντηση του Πάπα, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στη Λέσβο, ο κ. Βαρθολομαίος με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. «Στην παρούσα χρονική στιγμή και με τον τρόπο που εξελίσσεται το προσφυγικό δράμα, είναι απαραίτητο άνθρωποι με επιρροή να εργάζονται με αυτό το πνεύμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη Μυτιλήνη έφτασε ήδη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί το βράδυ και ο Πάπας πρωί του Σαββάτου.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι κάτοικοι της ιταλικής Λαμπεντούζα, της Λέσβου και των άλλων ελληνικών νησιών υποδέχθηκαν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογράμμισε ότι αυτό είναι το πραγματικό χριστιανικό παράδειγμα που πρέπει όλοι να ακολουθούμε. «Ανοίγουν τα σπίτια τους και την καρδιά τους στους αδελφούς μας, και με αυτό τον τρόπο μιμούνται το παράδειγμα των Αγίων της Εκκλησίας μας», είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη Μυτιλήνη ευχήθηκε να ευοδωθεί η πρωτοβουλία. «Στόχος μας είναι το πρόβλημα που έχουμε να το διεθνοποιήσουμε. Να δείξουμε πως δεν είναι πρόβλημα μόνο των Ελλήνων, ή ακόμα και μόνο των Ευρωπαίων, αλλά όλης της