16 Απρίλιος 2016, 21:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απρίλιος 2016, 17:59

Φωτοβολταϊκός... Μίκυ Μάους στη Φλόριντα

  • Φωτοβολταϊκός... Μίκυ Μάους στη Φλόριντα
    Ένας ακόμα κρυμμένος Μίκυ Μάους, αυτή τη φορά πίσω από φωτοβολταϊκά πάνελ

Ένα μεγάλων διαστάσεων φωτοβολταϊκό πάρκο εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες στο Κολοράντο της Φλόριντα η Ουόλτ Ντίσνεϊ, το οποίο όταν το βλέπεις από ψηλά αποκαλύπτει έναν… τεράστιο Μίκυ Μάους. Η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία του πάρκου για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των εγκαταστάσεων και των ξενοδοχειακών μονάδων της, αναδεικνύοντας συγχρόνως τις περιβαλλοντολογικές της ευαισθησίες.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο έχει έκταση περίπου 90 στρεμμάτων, αποτελείται από 48.000 φωτοβολταϊκά πάνελ και για τα επόμενα χρόνια θα τροφοδοτεί με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια τις εγκαταστάσεις της Ουόλτ Ντίσνεϊ.

Η μονάδα θα παράγει ρεύμα ικανό να τροφοδοτήσει περίπου 1.000 σπίτια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ντίσνεϊ. «Με το να χρησιμοποιούμε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ενεργοποιούμε τα δημιουργικότητά μας στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος», δήλωσε η διευθύντρια περιβαλλοντικών θεμάτων της εταιρείας Άντζι Ρενέ, στα εγκαίνια του πάρκου.

«Έχουμε αναλάβει δέσμευση να προσφέρουμε στους πελάτες μας όσο το δυνατό μεγαλύτερη πρόσβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», πρόσθεσε.