27 Αύγουστος 2013, 18:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:10

Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes;

  • Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes;

H πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, που κέρδισε 125 εκ. δολάρι σε ένα χρόνο, εκτοπίζοντας την Όπρα Γουίνφρεϊ και τον Στίβεν Σπίλπεργκ, είναι η διάσημη τραγουδίστρια Μαντόνα.

Η 55χρονη τραγουδίστρια κέρδισε περίπου 125 εκατ.  δολάρια, χάρη στην παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο MDNA, στις σειρές ρούχων και αρωμάτων της, αφήνοντας δεύτερο τον σκηνοθέτη, Στίβεν Σπίλμπεργκ με έσοδα 110 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με το περιοδικό, πρόκειται για τα μεγαλύτερα κέρδη που κατάφερε να βγάλει η τραγουδίστρια μέσα σε ένα χρόνο, από όταν άρχισαν να γνωστοποιούνται τα ετήσια έσοδά της, δηλαδή από το 1999.

Το 2008 το περιοδικό Forbes την είχε χαρακτηρίσει ως την « πλουσιότερη γυναίκα μουσικό του κόσμου», με εκτιμώμενα κέρδη 72 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συνεργασία της με τη φίρμα ρούχων H&M, το συμβόλαιο με το δίκτυο NBC για αποκλειστικά πλάνα από τις συναυλίες της, καθώς και η περιοδεία της Confessions Τour είχαν κάνει τη διαφορά στις ετήσιες απολαβές της «βασίλισσας» της ποπ.

Η τρίτη θέση μοιράστηκε σε τρία άτομα, τη συγγραφέα των «50 αποχρώσεων του γκρι», Ελ Τζέιμς, τον Σάιμον Κόουελ και τον κωμικό Χάουαρντ Στερν, με κέρδη 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο συγγραφέας θρίλερ Τζέιμς Πάτερσον ακολουθεί με 91 εκατομμύρια, ενώ η τηλεοπτική και ραδιοφωνική παραγωγός Γκλεν Μπεκ κέρδισε 90 εκατ. δολάρια.

Στο top 10 περιλαμβάνονται επίσης, ο σκηνοθέτης των Transformers, Μάικλ Μπέι (82 εκατ.) και η τραγουδίστρια Lady Gaga με 80 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr