14 Απρίλιος 2016, 17:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2016, 16:32

Σουλτς: Να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα

  • Σουλτς: Να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς πρόσθετα μέτρα
    Γεύμα εργασίας παρέθεσε ο Μάρτιν Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού / Andrea Bonetti)

Πλήρως ικανοποιημένη αποχώρησε η ελληνική πλευρά από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συμμερίστηκε τις ελληνικές θέσεις για την ανάγκη να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση χωρίς τη λήψη πρόσθετων μέτρων και κατόπιν να ανοίξει η συζήτηση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μιάμιση ώρα, ο Σουλτς αποδέχθηκε, σύμφωνα με το Μαξίμου, ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα και ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας του εξήγησε την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και την ουσία των δύο νομοσχεδίων που προορίζονται για κατάθεση στη Βουλή. Άγνωστο παραμένει εάν κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Σουλτς, επαναδιατύπωσε τις πάγιες θέσεις του για την ανάγκη αλλαγής κυβερνητικού σχήματος, ήτοι αντικατάστασης του κόμματος των ΑΝΕΛ με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά ή το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.