14 Απρίλιος 2016, 15:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2016, 14:52

Τοπαλίδης: Υπηρετώ το ποντιακό κίνημα και όχι τα συμφέροντα επιχειρήσεων

  • Τοπαλίδης: Υπηρετώ το ποντιακό κίνημα και όχι τα συμφέροντα επιχειρήσεων
    Ο Χρ. Τοπαλίδης στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας το 2015 (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

«Ευθεία βολή» προς το πρόσωπό του θεωρεί ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστος Τοπαλίδης την πρόσφατη δημόσια επιστολή του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης, με την οποία ο Κώστας Σανίδης τοποθετείται για το μνημείο Γενοκτονίας στον Πειραιά, διατυπώνοντας όμως ταυτόχρονα αιχμηρά σχόλια για τη στάση της ΠΟΕ και του προέδρου της αναφορικά με την επίσκεψη στους Γ. Μώραλη και Β. Μαρινάκη.

Ο Χρ. Τοπαλίδης απαντά σε προσωπικό τόνο στον πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Δεν είμαι από αυτούς που αποκερδαίνουν από το Ποντιακό, κ. Σανίδη».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ θυμίζει ότι η νεολαία της ΠΟΕ «υπήρξε πρωτεργάτης και προσέφερε τα μάλα για τη διοργάνωση της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας», όμως ο Ιβάν Σαββίδης «δεν φρόντισε να διασφαλίσει τα συμφωνηθέντα ως προς τη διοργάνωση αυτού και τους τρόπους αποφυγής των έξωθεν των νεολαιών παρεμβάσεων, που τόσα χρόνια τορπιλίζουν τις συλλογικές προσπάθειες».

Παραπέμπει επίσης ο Χρ. Τοπαλίδης στη συνέντευξή του της 9ης Μαρτίου όταν τοποθετήθηκε έναντι των χαρακτηρισμών που αποδόθηκαν στον Ιβάν Σαββίδη, για να τονίσει ότι «δεν τάχθηκε απέναντι σε κανέναν και σε τίποτα» και να υπαινιχθεί ότι ο Κ. Σανίδης υπεραμύνεται «κάποιων άλλων συμφερόντων, που πραγματικά θα έπρεπε να μας αναλύσετε ξεκάθαρα πια!».

Η επιστολή του προέδρου της ΠΟΕ, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αυτούσια εδώ, καταλήγει: «Η ανάκληση των χυδαίων υπονοούμενων και χαρακτηρισμών προς το πρόσωπό μου θα ήταν το ελάχιστο που θα οφείλατε δημοσίως να πράξετε. Γιατί, κ. Σανίδη, “όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά”».