14 Απρίλιος 2016, 08:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2016, 08:49

Απεργούν σήμερα τα ταξί

  • Απεργούν σήμερα τα ταξί
    Αποφασισμένοι να φτάσει το μήνυμα στην κυβέρνηση εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των ταξί

Συμβολικό αποκλεισμό πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες ταξί, στην είσοδο του υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό. Τα ταξίμετρα έχουν κλείσει και οι ιδιοκτήτες ταξί στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Ιδιοκτητών – Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), οι ρυθμίσεις αυτές «θα αφανίσουν τον ήδη εξαθλιωμένο κλάδο των ταξί», καθώς εάν εφαρμοστεί το νέο φορολογικό σχέδιο «τα περίπου 30.000 ταξί της χώρας θα κληθούν να σηκώσουν το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ».

Οι ιδιοκτήτες των ταξί ζητούν, μεταξύ άλλων, να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%, να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης (26%), όπως και ο αντίστοιχος της προείσπραξης των φόρων.

Επιπλέον θέλουν οι εισφορές προς τον ΟΑΕΕ να είναι αντίστοιχες του εισοδήματος, να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, να παραταθεί η λειτουργία των σημερινών ταμειακών μηχανών μέχρι την εγκατάσταση των νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.