13 Απρίλιος 2016, 22:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2016, 21:40

«Λουκέτο» για την Ηλεκτρονική Αθηνών – 450 εργαζόμενοι στην ανεργία

  • «Λουκέτο» για την Ηλεκτρονική Αθηνών – 450 εργαζόμενοι στην ανεργία

Τελικά η Ηλεκτρονική Αθηνών δεν απέφυγε το «λουκέτο». Tο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 267/13-4-2016 απόφασή του κήρυξε την εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης. Από την Πέμπτη τα 45 καταστήματα της αλυσίδας θα είναι κλειστά, ενώ οι περίπου 450 εργαζόμενοι της επιχείρησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία.

Αιτία του «λουκέτου» σύμφωνα με την εταιρεία είναι βεβαίως η οικονομική κρίση και κυρίως τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργήθηκαν μετά τα capital controls.

Στις δραματικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού αποδίδει η εταιρεία και την ακύρωση του πλάνου αναδιάρθρωσης που είχε εκπονηθεί σε συνεργασία με τις τράπεζες. Η  εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες δεν οφείλει χρήματα από μισθούς στους εργαζόμενους αλλά σε προμηθευτές, τράπεζες και ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία στεγάζονται τα καταστήματά της.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες κερδισμένες από τις εξελίξεις.