14 Απρίλιος 2016, 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απρίλιος 2016, 10:15

Βράβευση μαθητών 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με θέμα την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου

  • Βράβευση μαθητών 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού με θέμα την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου
    1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός, α΄ βραβείο: Ευστρατία Κιορίδου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών (φωτ.: peristereota.com)

Ο 6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου τρέχει ήδη, ήρθε όμως η ώρα για τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στον 5ο Διαγωνισμό. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στις 18:00 στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Κατ’ εξαίρεση θα τιμηθεί ένα νηπιαγωγείο, που έστειλε μια ζωγραφιά με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Τη σημασία του διαγωνισμού για το πολιτικό μήνυμα που μπορεί να στείλει προς κάθε κατεύθυνση, καθώς σε αυτόν συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, ανέδειξε μιλώντας στο pontos-news.gr ο υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» Θεοδόσης Κυριακίδης.

«Ηχηρό μήνυμα σε κάθε αρνητή της Γενοκτονίας» βλέπει στο διαγωνισμό ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας Ελλάδος της ΠΟΕ Γρηγόρης Κεσαπίδης, που θεωρεί ότι εκθέσεις και ζωγραφιές θα πρέπει να σταλούν σε κάθε αρνητή της Γενοκτονίας. Ο Γρ. Κεσαπίδης αποκάλυψε επίσης στο pontos-news.gr την έκπληξη των διοργανωτών για τη συμμετοχή ενός νηπιαγωγείου (ο διαγωνισμός αφορά Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) που έφτιαξε μια ζωγραφιά για τη Γενοκτονία.


1ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός, α΄ βραβείο στην Έκθεση

Μεγαλύτερη συμμετοχή αναμένουν οι διοργανωτές στον 6ο διαγωνισμό, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα βάλλονται τα εθνικά μας ζητήματα.

Όπως μας ενημέρωσαν οι επικεφαλής της διοργάνωσης, κάθε ζωγραφιά ή έκθεση κοστολογείται 1€ από τους διοργανωτές, και τα έσοδα θα προσφέρονται για φιλανθρωπικό σκοπό, κάθε χρόνο σε άλλο ίδρυμα. Φέτος θα προσφερθούν στο Σύλλογο Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη».


1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός, β΄ βραβείο: Γιάννης Γεωργόπουλος, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (φωτ.: peristereota.com)

Το υλικό του μαθητικού διαγωνισμού κοσμεί κάθε χρόνο τα περίπτερα της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.