13 Απρίλιος 2016, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Απρίλιος 2016, 16:52

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί: Το Παρίσι ήταν προειδοποίηση, οι Βρυξέλλες υπενθύμιση

  • Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί: Το Παρίσι ήταν προειδοποίηση, οι Βρυξέλλες υπενθύμιση
    Διασώστες τηρούν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA / Laurent Dubrule)

Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη προκαλεί το νέο τεύχος του αγγλόφωνου διαδικτυακού περιοδικού προπαγάνδας Dabiq, που εκδίδεται από το Ισλαμικό Κράτος. «Το Παρίσι ήταν προειδοποίηση, οι Βρυξέλλες υπενθύμιση», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Η ευθεία απειλή συνοδεύεται από τη φράση: «Αυτό που θα έρθει θα είναι ακόμα πιο καταστροφικό και ακόμα και πικρό, με τη βοήθεια του Αλλάχ».

Στο editorial της τελευταίας έκδοσης, η οργάνωση περηφανεύεται για τη δολοφονία των 130 ανθρώπων στο Παρίσι και 32 ανθρώπων στις Βρυξέλλες.

Ταυτόχρονα, το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει ότι οι αδελφοί Ιμπραχίμ και Χαλίντ Ελ Μπακραουί είναι αυτοί που οργάνωσαν τόσο την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών –κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους–, όσο και τις επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου.


Οι αδελφοί Ιμπραχίμ και Χαλίντ Ελ Μπακραουί (φωτ.: EPA)

Σε ανυπόγραφο άρθρο υποστηρίζεται ότι τα δύο αδέρφια, ενώ βρίσκονταν στη φυλακή για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, «είχαν μια αποκάλυψη και αποφάσισαν να ζήσουν για τη θρησκεία». Για Χαλίντ Ελ Μπακραουί, που είχε καταδικαστεί για σωρεία κλοπών αυτοκινήτων με τη χρήση βίας, υπογραμμίζεται ότι «στα όνειρά του έβλεπε ότι πολεμούσε τους άπιστους στο πλευρό του προφήτη».

Ακόμα, σημειώνεται ότι ο Νατζίμ Λασραουί, ο οποίος επίσης ανατινάχθηκε στην επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς της οργάνωσης.