17 Απριλίου 2016, 13:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Απριλίου 2016, 12:10

Πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουκουνάρι

  • Πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με κουκουνάρι

Το pontos-news.gr σάς προτείνει μια συνταγή που θα ξυπνήσει μνήμες στους Κωνσταντινουπολίτες.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 πακέτο κουκουνάρια (περ. 50 γρ.)
  • 4½ φλ. γάλα
  • 2 φλ. ζάχαρη για το σιρόπι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καβουρντίζουμε (ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά) το σιμιγδάλι, τα κουκουνάρια και το βούτυρο για περίπου 15΄.
  2. Μετά τα πρώτα λεπτά, σε ένα άλλο μάτι της κουζίνας, φτιάχνουμε το σιρόπι.
  3. Μόλις δούμε ότι το κουκουνάρι αλλάζει λίγο χρώμα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι, ανακατεύοντας σε χαμηλωμένη φωτιά. Καλύπτουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα κι τοποθετούμε το καπάκι της.
  4. Σε λίγο σβήνουμε τελείως τη φωτιά κι το αφήνουμε λίγη ώρα έτσι.
  5. Μπορούμε να το σερβίρουμε βάζοντας το σε μπολάκια και μετά να το αναποδογυρίζουμε σε μερίδες, ή όλο μαζί σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψάκι και να κόβουμε φέτες (και στις δύο περιπτώσεις το πιέζουμε όσο μπορούμε).


Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο. Διατηρείται εκτός ψυγείου για 4-5 μέρες.

  • Πηγή: einai-adynaton.blogspot.gr