12 Απρίλιος 2016, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 18:42

Απομακρύνεται το Grexit, ξαναρχίζει το Κύπελλο

  • Απομακρύνεται το Grexit, ξαναρχίζει το Κύπελλο

Απομακρύνεται το ποδοσφαιρικό Grexit και γίνεται ξανά σέντρα στο Κύπελλο! Έστω και στο παρά πέντε επιτεύχθηκε συμφωνία ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και την FIFA και όλα δείχνουν ότι αποφεύχθηκε ο κίνδυνος αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Ο Σταύρος Κοντονής και η ΕΠΟ, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη, συμφώνησαν σε μια σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή.

Ο Κ. Κουτσοκούμνης, αποχωρώντας από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό, έκανε γνωστά τα σημεία της συμφωνίας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, η ΕΠΟ αποσύρει την προσφυγή της στο ΣτΕ και αιτείται την επανεκκίνηση του Κυπέλλου, ο υφυπουργός αποδέχεται το αίτημα και αποφασίζει την επανεκκίνηση του θεσμού, ενώ τέλος η FIFA ξεκινά άμεσα επαφές για την πλήρη εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου της ΕΠΟ με αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης (αριστερά) με τον εκπρόσωπο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη
αποχωρούν μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Επίσης, ο εκπρόσωπος της FIFA υποστήριξε ότι «δεν τέθηκε θέμα ατόμων» στη συνάντηση, αλλά η Παγκόσμια Ομοσπονδία «θα κοιτάξει διάφορα θέματα της ΕΠΟ». Αναφορικά με το Κύπελλο Ελλάδας σημείωσε: «Μπορεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, δεν είναι δικό μας θέμα, η ΕΠΟ θα στείλει τις προτάσεις στο υφυπουργείο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Ας μη βιαζόμαστε μέχρι την Παρασκευή. Δεν θα πω αν το ποδόσφαιρο βγαίνει ηττημένο. Το θέμα είναι να έχουμε ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Ίσως έχει αποφευχθεί το Grexit». Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι αγώνες του Κυπέλλου θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, ενώ σε περίπτωση που ο τελικός είναι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θα τον διευθύνει ξένος (και όχι Έλληνας) διαιτητής.