12 Απρίλιος 2016, 12:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 12:40

Διάβημα της πΓΔΜ για τα επεισόδια στην Ειδομένη

  • Διάβημα της πΓΔΜ για τα επεισόδια στην Ειδομένη
    Πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτύρονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κώστας Τσιρώνης)

Τραβάνε το σχοινί τα Σκόπια, μετά από τα επεισόδια της Κυριακής στην Ειδομένη, με το υπουργείο Εξωτερικών της FYROM να προβαίνει σε διάβημα προς το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια ως απάντηση στα προφορικά διαβήματα του πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου σχετικά με όσα έγιναν. 

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, οι δυνάμεις ασφαλείας της πΓΔΜ στη διάρκεια των επεισοδίων «ενήργησαν με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση των βίαιων διαμαρτυριών και της επιθετικής απόπειρας μεγάλης ομάδας μεταναστών να διασχίσουν τα “ελληνικο-μακεδονικά” σύνορα, μέσω παραβίασης του προστατευτικού φράχτη».

Το σκοπιανό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον, ζήτησε την ενίσχυση των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα και την έγκαιρη ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών, ώστε να αποθαρρυνθούν βίαιες διαμαρτυρίες από τους μετανάστες και να εμποδιστεί η παράνομη είσοδος τους στην επικράτεια της πΓΔΜ.

«Η αποκατάσταση της έννομης τάξης στη συνοριακή ζώνη και εντός και πέριξ του καταυλισμού της Ειδομένης είναι ουσιώδους σημασίας για την αποτροπή μελλοντικών περιστατικών» καταλήγει η ανακοίνωση.