12 Απρίλιος 2016, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 11:34

Κλείνουν τα μισά νηπιαγωγεία της χώρας;

  • Κλείνουν τα μισά νηπιαγωγεία της χώρας;
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Την κατάργηση των μισών νηπιαγωγείων της χώρας σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με καταγγελία εκπαιδευτικών που επικαλούνται ρύθμιση στο σχέδιο νόμου για την έρευνα.

Οι νηπιαγωγοί καταγγέλλουν ότι με την ρύθμιση εισάγεται για πρώτη φορά διαφοροποίηση του αριθμού των νηπίων στην περίπτωση που πρόκειται για νηπιαγωγείο απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης.

Έτσι σύμφωνα με τη νέα πρόταση, από την επόμενη χρονιά απαιτείται ένας νηπιαγωγός για τουλάχιστον 14 νήπια για τα αστικά κέντρα και πέντε νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης.

Μέχρι σήμερα προβλεπόταν γενικά το λιγότερο επτά, και όχι πάνω από 25, νήπια ανά νηπιαγωγό. 

«Αρχίζουν λοιπόν αθρόες συγχωνεύσεις-καταργήσεις νηπιαγωγείων ιδιαίτερα στην επαρχία, στην οποία τα παιδιά θα υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο των νηπιαγωγών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η ρύθμιση αυτή συμβάλλει τα μέγιστα σε ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών.