12 Απρίλιος 2016, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 09:00

Κόκκινο... πανί στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

  • Κόκκινο... πανί στην Κύπρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου
    Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης φοράει την εμφάνιση της Τουρκίας

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε σε Αθήνα και Κύπρο η φωτογραφία του προέδρου της Ομοσπονδίας Κωστάκη Κουτσοκούμνη, να φοράει τη φανέλα της Εθνικής Τουρκίας στο πλαίσιο ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ όσων μετείχαν σε συγκέντρωση Ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των εθνικών ομάδων της Τουρκίας και συμμετείχαν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αλβανίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της «ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου» (όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία), της πΓΔΜ (αναφέρεται ως Μακεδονία), του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας. Το παρών έδωσαν επίσης , ο γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Θεόδωρος Θεοδωρίδης και αρμόδιοι της ΟΥΕΦΑ ενώ δεν έπαιξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. 

Με τη στάση του ο Κουτσοκούμνης προσέβαλε τον ελληνισμό και από το Σάββατο όλη η Κύπρος όπως είναι λογικό ...βράζει εναντίον του. 

Μάλιστα χθες, ήταν η σειρά της κυπριακής κυβέρνησης να στηλιτεύσει την προκλητική ενέργεια του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της κυπριακής ηγεσίας. «Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ  Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η κυβέρνηση επιθυμεί να δηλώσει πως παρά το γεγονός ότι το όλο θέμα δεν άπτεται πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης ή εν γένει πολιτικών δραστηριοτήτων, αλλά δραστηριοτήτων μιας ανεξάρτητης αθλητικής ομοσπονδίας, πιστεύουμε ότι κάθε ενέργεια οποιασδήποτε ομοσπονδίας ή σωματείων ή εκπροσώπων τους δεν θα πρέπει να παραγνωρίζει τις ευαισθησίες των Ελληνοκυπρίων με βάση και τα σημερινά δεδομένα. Κυρίως όταν εκπροσωπούν την Κύπρο στο εξωτερικό».


(Φωτ.: philenews.com)

Από την πλευρά του, ο Κώστας Κουτσοκούμνης προσπάθησε να δικαιολογηθεί για το ατόπημά του και έδωσε τη δική του εξήγηση. «Αν έχουμε να προτάξουμε κάτι σαν Έλληνες είναι την ανωτερότητα μας και την ελευθερία μας. Σε ένα ασήμαντο φιλικό παιχνίδι έπραξα και τα δύο. Δεν είναι αλλαγή πορείας μίας ζωής η ασπασμός; Αλλά το αντίθετο» δήλωσε.

Πάντως, όσο περνούν οι ώρες τόσο και αυξάνονται οι αντιδράσεις σε βάρος του και οι περισσότερες κυπριακές ομάδες εξαπολύουν μύδρους εναντίων του, ενώ οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ άρχισαν να τον αποκαλούν «κύριε Εφιάλτη Κουτσοκούμνη».