12 Απρίλιος 2016, 13:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 13:41

Πόντιος ο... δρομέας πρωταγωνιστής του βιντεοκλίπ των Argo

  • Πόντιος ο... δρομέας πρωταγωνιστής του βιντεοκλίπ των Argo

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2016 τολμά, πρωτοτυπεί και αναδεικνύει στοιχεία της παράδοσης. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το βιντεοκλίπ του «Utopian Land». Τα πρόσωπα των Argo δεν εμφανίζονται στην οπτικοποίηση του ελληνικού τραγουδιού. Αντίθετα, πρωταγωνιστεί ένας ημίγυμνος άνδρας, που τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού από μια σκοτεινή γη σε μια στεριά με φως και χωρίς κινδύνους.

Ποιος είναι όμως ο... μυστηριώδης δρομέας του «Utopian Land»; Πρόκειται για τον Απόστολο Λαζαρίδη, έναν γοητευτικό Βορειοελλαδίτη, με καταγωγή από τη Βέροια και ρίζες από τη Μικρασία και τον Πόντο (οι πρόγονοί του ήταν από την Προύσα και την Τραπεζούντα). Όπως αναφέρει το infegreece.gr, το ελληνικό fan club της Eurovision, o Απ. Λαζαρίδης ασχολείται ερασιτεχνικά με την υποκριτική και το μόντελινγκ, ενώ έχει πάρει μέρος και σε διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ.

Είναι ιδιοκτήτης μπαρ στη Θεσσαλονίκη, και όπως έχει πει σε συνεντεύξεις του, ήξερε τα μέλη της μπάντας των Argo ως Europond. Η εταιρία Beetroot, που δημιούργησε το βιντεοκλίπ, τον επέλεξε ανάμεσα σε δεκάδες ηθοποιούς και μοντέλα. Όταν οι υπεύθυνοι του τηλεφώνησαν για να του προτείνουν τον βασικό ρόλο, όπως δήλωσε ο ίδιος, είπε το «ναι» με την καρδιά του.