12 Απρίλιος 2016, 12:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 11:13

Συγκινητικό φιλμ μαθητών της Λάρισας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (βίντεο)

  • Συγκινητικό φιλμ μαθητών της Λάρισας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (βίντεο)

Με ένα φιλμ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα επέλεξαν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Λάρισας να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας 2016 που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας στις 8-9 Απριλίου.

Το δημιούργημά τους, με τίτλο «Η θάλασσά μου, ή Δώρο ένα φωτεινό δάκρυ…», βασίζεται σε δύο ποιήματα μαθητών και θίγει το ζήτημα των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων.

Στο φιλμ συνδέονται τα συναισθήματα των προσφύγων του 2016 με τα συναισθήματα που περιγράφονται στο τραγούδι των προσφύγων της Περγάμου της Μικράς Ασίας –που ακούγεται στην αρχή–, για να καταδειχθεί ότι υπάρχει κοινός τόπος συναισθημάτων και κοινό τραύμα, παντού και πάντα για τους πρόσφυγες.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η αντίσταση στη ρητορική μίσους, η οποία όπως τονίζουν οι μαθητές μπορεί να οδηγήσει σε εγκλήματα μίσους. Η πολύ όμορφη δουλειά των μαθητών 5ου Λυκείου Λάρισας εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας του σχολείου με θέμα «Καταπολεμούμε τη ρητορική μίσους – Ενισχύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα».