12 Απρίλιος 2016, 09:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απρίλιος 2016, 09:28

Πρωταθλητής ο ΑΣ «Πυρρίχιος» στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)

  • Πρωταθλητής ο ΑΣ «Πυρρίχιος» στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)
  • Πρωταθλητής ο ΑΣ «Πυρρίχιος» στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)
  • Πρωταθλητής ο ΑΣ «Πυρρίχιος» στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)
  • Πρωταθλητής ο ΑΣ «Πυρρίχιος» στον ετήσιο χορό του (φωτο, βίντεο)

Αν και η πλειοψηφία τον γνωρίζει ως χορό, ολοένα και περισσότεροι τον γνωρίζουν ως αθλητικό σωματείο. Ο λόγος για τον ΑΣ «Πυρρίχιο». Ένα σωματείο με ποντιακές καταβολές που εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής και έχει μπει δυναμικά στα αθλητικά δεδομένα της ευρύτερης περιοχής αλλά και της Ελλάδας.

Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι στο σωματείο λειτούργησε η πρώτη γυναικεία ομάδα ράγκμπι στην Ελλάδα, αλλά και το ότι δημιουργήθηκε νέο τμήμα ποδοσφαίρου κορασίδων.

Την Κυριακή 9 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του αθλητικού σωματείου, στο κέντρο «Δέκα» στον Ασπρόπυργο.

«Πυρρίχιος-Πυρρίχιος ομάδα μου μεγάλη, Χριστός είναι η πίστη μας και με τη νίκη πάλι» λέει ο ύμνος της ομάδας, και φαίνεται πως πλέον θα τον ακούνε συχνά οι παίκτριες της ομάδας ράγκμπι, μιας και ήδη έδωσαν τον πρώτο και νικητήριο αγώνα τους τον περασμένο Μάρτιο με αντίπαλο την ομάδα του Αγίου Θωμά Γουδίου.

Στον ετήσιο χορό του «Πυρρίχιου» η ανδρική ομάδα ράγκμπι του σωματείου στέφθηκε πρωταθλήτρια του Νότιου Ομίλου από την Ελληνική Ομοσπονδίας Ράγκμπι Λιγκ, και ετοιμάζεται βεβαίως να στεφθεί και πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Μέλη και φίλοι του σωματείου δεν θα μπορούσαν να μην απολαύσουν αυτή τη βραδιά κι έτσι έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για να μοιραστούν την χαρά των αθλητών με τις διακρίσεις τους αλλά και να στηρίξουν περαιτέρω το έργο της ομάδας.

Τη βραδιά άνοιξε η γενική γραμματέας του αθλητικού σωματείου Σοφία Σαμψωνίδου, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του «Πυρρίχιου» Χρήστος Αποστολόπουλος, αφού ευχαρίστησε το κοινό και συνεχάρη τη γυναικεία ομάδα ράγκμπι, βράβευσε αθλητές για τις επιδόσεις τους, προπονητές και μέλη του σωματείου για την προσφορά τους σε αυτό – ανάμεσά τους και τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Μελετίου. Επίσης, στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και ο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο οποίος έγραψε τον ύμνο του σωματείου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε η Μήδεια Χουρσουλίδου, τραγουδώντας αρχικά ένα ποντιακό τραγούδι a cappella. Στη συνέχεια η βραδιά παραδόθηκε σε ποντιακά και λαϊκά ακούσματα, με το Δημήτρη Καρασαββίδη στο τραγούδι, τον Κώστα Παπαδόπουλο στη λύρα και το τραγούδι, τον Παναγιώτη Κοπαλίδη στο νταούλι και τον Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα. Ο Γιώργος Τσαπάς και η Νάντια Αγγελέτου ανέλαβαν το λαϊκό πρόγραμμα.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ09
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
2016
21:00
Μεταξύ των καλλιτεχνών και η Μήδεια Χουρσουλίδου.