11 Απρίλιος 2016, 19:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2016, 18:35

Σταυρούπολη Ρωσίας: Οι τρεις βομβιστές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση

  • Σταυρούπολη Ρωσίας: Οι τρεις βομβιστές σκοτώθηκαν κατά την επίθεση
    (Φωτ.: Reuters)

H κατάσταση, στο χωριό Νοβοσελίτσκι της Σταυρούπολης μετά την επίθεση αυτοκτονίας, είναι υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAC) της Ρωσίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax.

Από το κέντρο πληροφοριών της NAC έγινε γνωστό ότι στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ειδικές δυνάμεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του υπουργείου Εσωτερικών. Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτότητα των δραστών ενώ η περιοχή έχει τεθεί σε υψηλό επίπεδο συναγερμού.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, τρεις καμικάζι είχαν προγραμματίσει επίθεση στο αστυνομικό τμήμα, στη διάρκεια της οποίας οι δύο σκοτώθηκαν και ο τρίτος ανατινάχθηκε. Εκτός από τους δράστες, δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα θύματα. Ο άνθρωπος που σχεδίασε την επίθεση, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, φέρεται να ήταν από το Νοβοσελίτσκι.

Ο κυβερνήτης της Σταυρούπολης, Βλαντίμιρ Βλαντιμίροφ, είπε στο Interfax ότι έχει δοθεί εντολή για εκκένωση όλων των νηπιαγωγείων και των σχολείων της περιοχής ενώ στο νοσοκομείο έχουν μείνει μόνο δεκατέσσερις βαριά ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό.