11 Απρίλιος 2016, 19:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2016, 18:35

Την Ελλάδα και όχι την Τουρκία προτιμούν οι ξένοι για διακοπές

  • Την Ελλάδα και όχι την Τουρκία προτιμούν οι ξένοι για διακοπές
    Λίγα, φέτος, τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Σμύρνης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΕΡΑ)

«Αντίο» στην Τουρκία φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να πουν, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια, καθώς από φόβο μήπως πραγματοποιηθούν κι άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε τουρκικές τουριστικές περιοχές στρέφονται σε ελληνικούς προορισμούς που είναι ασφαλείς.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του ιδιωτικού γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Ν-tv, στα τουρκικά λιμάνια θα δέσουν φέτος λιγότερα κρουαζιερόπλοια από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Μετά τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο οι ναυτιλιακές εταιρείες αλλάζουν τις διαδρομές τους.

Οι ίδιοι οι τουρίστες δεν θέλουν να επισκεφθούν πλέον την Τουρκία και το διαμηνύουν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες που όπως φαίνεται το λαμβάνουν υπόψη.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο «Carnival Vista» της εταιρείας Carnival Cruise Line, το οποίο θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι την 1η Μαΐου, δεν θα κατευθυνθεί προς τη Σμύρνη. Αντί της Σμύρνης, το πρόγραμμα προβλέπει παραμονή για περισσότερο χρόνο στην Αθήνα και την Κρήτη.

Αναλόγως, και το κρουαζιερόπλοιο «Sea Cloud» δεν θα περιλάβει στο πρόγραμμά του την Κωνσταντινούπολη αυτό το καλοκαίρι. Η ομώνυμη ναυτιλιακή εταιρεία θα ξεκινά την κρουαζιέρα από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήγει επίσης εκεί. Την αλλαγή η εταιρεία την αιτιολόγησε με την αυξημένη επικινδυνότητα στην Κωνσταντινούπολη.

Η ναυτιλιακή εταιρεία MSC έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα προσεγγίζει τουρκικά λιμάνια έως την άνοιξη του 2018.

Τα προγραμματισμένα ταξίδια για το καλοκαίρι του 2017 και την άνοιξη του 2018 θα αντικατασταθούν με προορισμούς στην Ελλάδα, κάτι που η εταιρεία έκανε ήδη για τη φετινή σεζόν.

Το Ν-tv σημειώνει στην ιστοσελίδα του πως αυτές οι εταιρείες δεν είναι οι πρώτες που αντιδρούν στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, διαγράφοντας προορισμούς της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων το έχουν ήδη κάνει και οι εταιρείες Aida και η θυγατρική της Costa Crociere, και η Norwegian Cruise συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρείων της Oceania Cruises και Regent Seven Seas Cruises.