11 Απρίλιος 2016, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Απρίλιος 2016, 09:20

Πανελλαδικές: Αρχές Μαΐου θα διανεμηθεί το Δελτίο Εξεταζόμενου

  • Πανελλαδικές: Αρχές Μαΐου θα διανεμηθεί το Δελτίο Εξεταζόμενου

Στις αρχές Μαΐου ή το αργότερο μέχρι τη λήξη των μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους, δηλαδή μέχρι τις 11 Μαΐου 2016, θα διανεμηθεί στους δικαιούχους το Δελτίο Εξεταζόμενου των πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε υπουργείο Παιδείας.

Με το Δελτίο Εξεταζόμενου πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ 2016, θα πρέπει να εφοδιαστούν από τα ΓΕΛ όλοι οι μαθητές της Γ ́ τάξης των Ημερησίων και της Δ ́ τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, καθώς και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ.

Το 2016 θα υπάρχουν δύο διαφορετικά δελτία στα ΓΕΛ, ανάλογα με τις αιτήσεις-δηλώσεις που υπέβαλαν οι υποψήφιοι το Φεβρουάριο, και αν θα εξεταστούν με βάση το νέο ή το παλαιό σύστημα.

Στο Δελτίο Εξεταζόμενου υπάρχει η ένδειξη «Εξεταστικό Κέντρο» για τα 4 ή 5 πανελλαδικά μαθήματα (με βάση το νέο σύστημα) ή «Εξεταστικό Κέντρο» για τα 6 ή 7 πανελλαδικά μαθήματα (με βάση το παλαιό σύστημα), όπου θα αναγραφεί χειρόγραφα το «Εξεταστικό Κέντρο» για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το «Ειδικό Εξεταστικό Κέντρο» για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναγραφής του εξεταστικού κέντρου σε όλα τα δελτία.

Το Δελτίο Εξεταζόμενου θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό της ταυτότητας των κατόχων του που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ το τρέχον σχολικό έτος, καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.