9 Απρίλιος 2016, 16:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2016, 15:39

«Έφυγε» ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή

  • «Έφυγε» ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή
    Ο Γιάννης Αγγέλου σε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαϊτας)

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί, στο «Ερρίκος Ντυνάν», ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Γιάννης Αγγέλου. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Με τον Κ. Καραμανλή γνωρίστηκαν όταν εργαζόταν και οι δύο στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του πρώην προέδρου της ΝΔ.

Η γνωριμία τους χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν ο νεαρός τότε δικηγόρος, γόνος μίας από τις δύο μεγάλες πολιτικές οικογένειες της χώρας, είχε μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Τα πρώτα χρόνια, ο Γ. Αγγέλου είχε ανοίξει δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στη Λουκιανού. Αυτή η γνωριμία τους έμελλε να γίνει μια σχέση ζωής, καθώς αποτέλεσε για χρόνια τον εξ απορρήτων και τον «άνθρωπο-σκιά» του πρώην πρωθυπουργού. Κατά το διάστημα διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή (2004-2009) ο Γ. Αγγέλου ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Αγγέλου, ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή και στη συνέχεια ιδιαιτέρα του Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή.

«Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε ένας ξεχωριστά ευγενής άνθρωπος και ένας διαχρονικά σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξής μας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών. Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.