9 Απρίλιος 2016, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2016, 10:57

Μητσοτάκης: Ανεκτίμητη περιουσία ο απόδημος Ελληνισμός

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο ξεκίνημα με στέρεες προσδοκίες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΝΔ / Δημήτρης Παπαμητσός)

«O απόδημος Ελληνισμός είναι ανεκτίμητη περιουσία για την Ελλάδα» τονίζει από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην  εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πρόταση νόμου για την ψήφο των ομογενών, που κατέθεσε η ΝΔ, τονίζει πως δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές.

 Η πρότασή της ΝΔ αφορά, όπως σημειώνει, σε όσους συμπολίτες μας διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού, καθώς και στους Έλληνες ναυτικούς.

«Πιστεύουμε πως είναι μια πρόταση ρεαλιστική, πολιτικά βιώσιμη και διοικητικά εφαρμόσιμη», δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι θα την στηρίξει και η κυβέρνηση.

 «Αλλά και αν αυτό δεν συμβεί, σας βεβαιώνω ότι, μόλις γίνει κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, το νομοσχέδιο θα περάσει. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να υλοποιήσει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί θεσμικά η Δημοκρατία μας. Χρειάζεται μια ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος, που θα εξασφαλίζει σταθερό εκλογικό κύκλο. Χρειάζεται μικρότερη Βουλή. Σταθερό εκλογικό νόμο. Και βέβαια θεσμοθετημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση της ομογένειας», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ στον Εθνικό Κήρυκα.