9 Απρίλιος 2016, 11:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Απρίλιος 2016, 10:41

Οι βελγικές αρχές επιβεβαιώνουν τη σύλληψη Αμπρινί

  • Οι βελγικές αρχές επιβεβαιώνουν τη σύλληψη Αμπρινί
    (Φωτ.: EPA / Stephanie Lecocq)

Τη σύλληψη του Μοχάμεντ Αμπρινί, υπόπτου για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, αλλά και στις πλέον πρόσφατες στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι βελγικές αρχές. Στα χέρια των αρχών είναι επίσης άλλοι τέσσερις ύποπτοι ενώ οι Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς θεωρούν πως ένας εκ των συλληφθέντων ήταν συνεργός των βομβιστών-καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες την 22η Μαρτίου.

Παράλληλα, επιβεβαίωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ο Αμπρινί αποτελεί τον «άνδρα με το καπέλο», τον οποίο κατέγραψαν οι κάμερες του αεροδρομίου Ζαβεντέμ, κοντά στους δύο βομβιστές, λίγα λεπτά πριν από τις εκρήξεις.

Ο 31 ετών Βέλγος βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών, καθώς κάμερες κλειστού κυκλώματος τον είχαν καταγράψει σε βενζινάδικο καθ’ οδόν προς το Παρίσι, δύο ημέρες πριν από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου, μαζί με τον επίσης ύποπτο Σαλάχ Αμπτεσλάμ. Το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο Παρίσι.