10 Απρίλιος 2016, 09:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Απρίλιος 2016, 10:58

Διατροφή: Παχαίνουν και οι υγιεινές τροφές

  • Διατροφή: Παχαίνουν και οι υγιεινές τροφές

Ό,τι είναι υγιεινό, δεν είναι αυτόματα και φιλικό προς τη ζυγαριά μας. Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν συχνά-πυκνά ότι πολλές υγιεινές και αναγκαίες για τον οργανισμό τροφές, ακόμα και τα λεγόμενα superfoods μπορεί να αποβούν καταστροφικά για το βάρος μας, αν δεν τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Ποιες είναι όμως οι υγιεινές τροφές, οι οποίες είναι πλούσιες σε θερμίδες και πρέπει να τις προσέχουμε; Το αβοκάντο, το οποίο μάλιστα συγκαταλέγεται στα superfoods είναι μια απ’ αυτές.

Η κατανάλωση των δημητριακών επίσης απαιτεί προσοχή διότι ενώ είναι πλούσια  σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και άλλα θρεπτικά συστατικά, κάποια εξ αυτών περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Γι' αυτό και είναι προτιμότερο να διαλέγουμε δημητριακά ολικής άλεσης.

Οι ξηροί καρποί αν και είναι πολύ υγιεινοί, περιέχουν όμως πολλές θερμίδες. Μια μικρή χούφτα μπορεί να έχει ακόμα και 132 θερμίδες. Προσοχή απαιτείται και με όλα τα light προϊόντα. Και αυτό γιατί τα χαμηλά λιπαρά μας ξεγελούν και μας οδηγούν σε υπερκατανάλωση τέτοιων προϊόντων.

Οι διατροφολόγοι επίσης συστήνουν να προτιμούμε πάντα τα φρέσκα φρούτα έναντι των αποξηραμένων. Τα αποξηραμένα φρούτα διατηρούν όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία των φρέσκων, όμως έχουν περισσότερες θερμίδες.

Πηγή: Womantoc.gr