8 Απρίλιος 2016, 18:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2016, 16:22

Στις 16 Απριλίου ο Πάπας στη Λέσβο – Μαζί του Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος

  • Στις 16 Απριλίου ο Πάπας στη Λέσβο – Μαζί του Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος
    (Φωτ.: EPA / Osservatore Romano)

Ένα σημαντικό μήνυμα για το προσφυγικό, μέσα από μια μεγάλης συμβολικής σημασίας επίσκεψη. Το Σάββατο 16 Απριλίου ο Πάπας Φραγκίσκος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη και στην πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου –όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αγίας Έδρας–, θα βρεθεί στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το Βατικανό, στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Ποντίφικας θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος επίσης θα είναι στο νησί.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σε δική του ανακοίνωση, έχει κάνει γνωστό ότι στη Λέσβο θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, τονίζεται ότι η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Πάπα είναι η επιβεβαίωση πως αναγνωρίζονται οι ελληνικές προσπάθειες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίση με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες αναμένεται να επισκεφθούν τα hotspot στη Μόρια, θα γευματίσουν μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και θα αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στο Αιγαίο προσπαθώντας να φτάσουν στα ελληνικά νησιά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού δηλώνει ότι πρόκειται για «πράξη αλληλεγγύης και οικουμενικής εγγύτητας.

Εκκλησιαστικές πηγές ανέφεραν στην Καθημερινή ότι, με βάση την παράδοση των ρωμαιοκαθολικών θρησκευτικών ηγετών, ο Πάπας θα εισέλθει στη θάλασσα με παπική αμφίεση. Εάν βέβαια δεν είναι δυνατόν για πρακτικούς λόγους τη συγκεκριμένη ημέρα να βαδίσει από την ακτή μέσα στο νερό, ο Πάπας θα περιηγηθεί με σκάφος, αναπέμποντας την προσευχή του υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών όσων χάθηκαν προσπαθώντας να φθάσουν στα ελληνικά παράλια.