8 Απρίλιος 2016, 15:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2016, 15:49

Διεθνές Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Ελλάδα

  • Διεθνές Θερινό Σχολείο για την Αρχαία Ελλάδα

Τις τέσσερις θεμελιώδεις επιστήμες της Αρχαίας Ελλάδας, την αριθμητική, τη γεωμετρία, την αστρονομία και τη μουσική θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν εις βάθος όσοι βρεθούν στο 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο που διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πορταριά του Πηλίου.

Το Θερινό Σχολείο θα είναι ανοιχτό από τις 18 έως τις 25 Ιουλίου σε μαθητές από όλο τον κόσμο, και θα έχει ως βασική γλώσσα την αγγλική.

«Αυτό που θα επιχειρήσουμε είναι να γίνει μια μελέτη της ανάπτυξης και επιρροής των φυσικών επιστημών, τόσο στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και μετέπειτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα δούμε προσεκτικά τις ιδέες και τις τεχνικές που οδήγησαν τους αρχαίους μαθηματικούς, αστρονόμους και μουσικούς στις σημαντικές τους ανακαλύψεις.


Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

»Θα κάνουμε επισκέψεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, για να ζήσουν οι μαθητές από κοντά τους χώρους όπου αναπτύχθηκαν οι επιστήμες. Φυσικά, όπως σε κάθε Θερινό Σχολείο, θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας και να ανταλλάξουν γνώσεις και πολιτισμικές συνήθειες. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση της δυνατότητας μελλοντικών σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια» δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο Θερινό Σχολείο θα έχουν δυνατότητα συμμετοχής μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου, καθώς και φοιτητές πρώτου και δεύτερου έτους.

Το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θετικών Επιστημών και Αρχαίας Ελλάδας θα περιλαμβάνει πρωινά και απογευματινά μαθήματα, αστροπαρατηρήσεις, επισκέψεις, κολύμπι σε κοντινές παραλίες, καθώς και διαλέξεις και σύντομα σεμινάρια από διακεκριμένους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 30ή Μαΐου 2016 και η εγγραφή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουνίου.