8 Απρίλιος 2016, 14:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Απρίλιος 2016, 12:22

Βόμβες Λαγκάρντ για Ασφαλιστικό που «πάει στα βράχια»

  • Βόμβες Λαγκάρντ για Ασφαλιστικό που «πάει στα βράχια»

Την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις η Κριστίν Λαγκάρντ από τη Νέα Υόρκη έριχνε... βόμβες κατά της Ελλάδας. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μιλώντας στο συνέδριο «Women in the World Summit» υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα «το ασφαλιστικό οδηγείται στα βράχια». Δεν ήταν βέβαια μόνο αυτή η ρουκέτα. Ακολούθησε και άλλη και αυτή αφορούσε το ελληνικό χρέος μια και η Λαγκάρντ διέγραψε το κούρεμα θέση που υποστήριζε στο παρελθόν και πήγε πιο κοντά στη γερμανική άποψη που μιλά για επέκταση του χρόνου αποληρωμής και για μείωση των επιτοκίων.

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι λογικοί για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η χώρα. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του. Ας επιλέξουν τον τρόπο που θα το πράξουν. Μπορεί να γίνει με επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ή μείωση των επιτοκίων»» είπε. 

​Σε σχέση με τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Wikileaks απάντησε ότι οι διάλογοι των Τόμσεν-Βελκουλέσκου δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα καινούργιο από τα όσα ήδη έχει κατά καιρούς πει το ΔΝΤ σε σχέση με την Ελλάδα και την ελάφρυνση χρέους.

Τέλος η επικεφαλής του ΔΝΤ υποστήριξε ότι ελπίζει τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να τοποθετήσει χρονικά το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.