8 Απρίλιος 2016, 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2016, 18:10

Πέθανε ο Ρωμιός της Πριγκήπου «βασιλιάς των πέναλτι», Κώστας Κασάπογλου

  • Πέθανε ο Ρωμιός της Πριγκήπου «βασιλιάς των πέναλτι», Κώστας Κασάπογλου

Σε ηλικία 80 ετών, λίγους μήνες μετά τα γενέθλιά του που ήταν Πρωτοχρονιά, έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος των γηπέδων της Τουρκίας, ο Έλληνας ομογενής Κώστας «Κώτσος» Κασάπογλου (Koço Kasapoğlu), που ενίοτε αποκαλούνταν και Γιώργος Κασάπογλου. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Πριγκήπου (Adalarspor) το 1950, και τρία χρόνια αργότερα πέρασε στη θρυλική (ελληνική) Πέρα Κλουμπ που είχε γίνει Μπέιογλουσπορ (Beyoğluspor).

Έμεινε στην ιστορία ως «ο βασιλιάς των πέναλτι», γιατί στην υπερεικοσαετή καριέρα του έχασε μόνον ένα!

Ο Κασάπογλου ήταν το τέταρτο παιδί του Νικόλαου και της Ευφροσύνης. Δόθηκε με την ψυχή του στο ποδόσφαιρο και έκανε καριέρα ως επιθετικός στην Ίστανμπουλσπορ (İstanbulspor), όπου έπαιξε για 15 σεζόν. Ήταν εξαιρετικός χειριστής της μπάλας και για πολλά χρόνια αρχηγός της ομάδας.

Έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης και προπονητής (στις αρχές της δεκαετίας του ’70) στην Taksim, ομάδα του Πέρα. Σύμφωνα με τα γνωστά στοιχεία, είχε πάνω από δέκα συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Τουρκίας.

Ήταν φίλος ενός άλλου Ρωμιού θρύλου του ποδοσφαίρου της Πόλης και της Τουρκίας, του Λευτέρη Αντωνιάδη ή Lefter. Αγαπούσε μέχρι τέλους την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με το aek-live.gr, ο Κασάπογλου θεωρείται ένας από τους 7 θρύλους της Πέρα Κλουμπ. Μαζί με τον Κώστα Νεγρεπόντη που κατέληξε στην ΑΕΚ, τον Αλέκο Σοφιανίδη (ο οποίος επίσης τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα), τους Τούρκους ποδοσφαιριστές Kadri Aytaç και Şükrü Gülesin, τον βολεϊμπολίστα Ahmet Sapansüren και τον πρωταθλητή της Άρσης Βαρών Χρήστο Ιακώβου, συνθέτουν την ιερή επτάδα της ομάδας που αποτέλεσε μαζί με άλλα ιστορικά σωματεία της Πόλης τον προπομπό της Ένωσης.

Το θάνατό του ανακοίνωσε η Ίστανμπουλσπορ. Η κηδεία του Κασάπογλου θα γίνει σήμερα στον Άγιο Δημήτριο Πριγκήπου και θα ταφεί στο νησί.