7 Απρίλιος 2016, 05:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Απρίλιος 2016, 07:51

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα για το Ασφαλιστικό

  • Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα για το Ασφαλιστικό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις κινητοποιήσεις της, αντιδρώντας στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

Εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι. Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ).

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζομένους με στόχο να μην περάσει το νέο Ασφαλιστικό. «Τα νέα μέτρα στο Ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κτλ., φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ παρά την εκπεφρασμένη επιθυμία της ΑΔΕΔΥ για από κοινού συμμετοχή. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ.

Ακόμη, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» λόγω της 24ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων θα υπάρξουν από την Aegean και την Olympic Air.