6 Απρίλιος 2016, 15:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2016, 16:21

Άνοιξε το Taxisnet – Αναλυτικές οδηγίες για τις φορολογικές δηλώσεις

  • Taxisnet: Με κάρτα θα πληρώνουμε τους φόρους
    (Φωτ.: aade.gr)

Μπορεί από το βράδυ της Τρίτης το Taxisnet να είναι διαθέσιμο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο οι φοροτεχνικοί συστήνουν στους φορολογούμενους να μην βιαστούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέχρι πότε θα υποβάλλονται οι δηλώσεις, ούτε το πώς θα πληρωθεί ο φόρος.

Όσοι πάντως σπεύσουν θα δουν ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου – θα ακολουθήσουν άλλες δύο διμηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, αν η κυβέρνηση πάρει το «πράσινο φως» για περισσότερες δόσεις τότε η αλλαγή θα περάσει αυτόματα στο σύστημα Taxis.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων απέστειλε σε όλες τις εφορίες εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες. Σε αυτές περιγράφεται βήμα προς βήμα το πώς θα γίνει η συμπλήρωση του νέου εντύπου Ε1. Αν και ο κωδικός 049, που αφορά τις αποδείξεις δαπανών, υπάρχει στην ηλεκτρονική φόρμα των δηλώσεων, εντούτοις θα παραμείνει «κλειδωμένος» καθώς φέτος δεν θα μετρήσουν οι αποδείξεις δαπανών του 2015, προκειμένου να ισχύσει η έκπτωση των 2.100 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Δείτε ΕΔΩ τις αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.