6 Απρίλιος 2016, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Απρίλιος 2016, 09:13

Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης

  • Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι γιατροί του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που υπάρχουν με την υποστελέχωση των ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) και την ομαλή λειτουργία των εφημεριών του νοσοκομείου.

Στη γενική συνέλευσή τους αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ενώ θα πραγματοποιείται σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Γιώργου Κίρκου με θέμα τη στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρούς. Όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, για την ομαλή λειτουργία επί 24ώρου του ΤΕΠ απαιτείται η παρουσία τεσσάρων γιατρών (δύο ειδικοί Γενικής Ιατρικής και δύο αγροτικοί), οι οποίοι θα προσφέρουν υπηρεσίες συνεπικουρούμενοι από τους γιατρούς ειδικότητας του νοσοκομείου.

Παράλληλα αποφάσισαν ακόμη να προβούν στην κατάθεση καταγγελίας-μήνυσης κατά του υπουργείου Υγείας κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση σε κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, σε σχέση με την κατάρτιση μη ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης– τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης όσο και στον Άρειο Πάγο.