5 Απρίλιος 2016, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2016, 22:45

Ξεκινούν τα Κέντρα Κοινότητας με 1.400 προσλήψεις

  • Ξεκινούν τα Κέντρα Κοινότητας με 1.400 προσλήψεις
    Η αναπλ. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Πρεμιέρα σε 250 δήμους άνω των 10.000 κατοίκων πρόκειται να κάνουν την 1η Ιουλίου τα Κέντρα Κοινότητας. Πρόκειται για δομές που επιδιώκει να υλοποιήσει το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να παρέχεται καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες είτε για προνοιακές παροχές, είτε για προγράμματα απασχόλησης, είτε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το μεταναστευτικό ή τους ρωμά.

Στα Κέντρα Κοινότητας αλλά και στις δομές φτώχειας πρόκειται να πραγματοποιηθούν 1.400 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Μάλιστα, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ειδικά όσοι εργάζονται ήδη σε δομές αντιμετώπισης της φτώχειας (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία) θα λάβουν πρόσθετη μοριοδότηση, σε μια προσπάθεια να προσληφθούν εκ νέου. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό στα Κέντρα Κοινότητας θα προστεθούν και τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.

Ο γγ Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου επισήμανε ότι η αμοιβαία συνδρομή και η υποστήριξη ενισχύει το στόχο της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σημείου πληροφόρησης των πολιτών για δράσεις που αφορούν την κοινωνική ένταξη, την πρόνοια, τη Δια Βίου Μάθηση, την πιστοποίηση δεξιοτήτων και την πρόσβαση στην απασχόληση. Παράλληλα, η παραπάνω συνέργεια θα συνεισφέρει πολλαπλασιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για τις δράσεις των Κέντρων Κοινότητας.