5 Απρίλιος 2016, 21:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2016, 20:27

Χαρακόπουλος: Εξαφανίζονται οι Ορθόδοξοι σε Μέση Ανατολή - Βόρειο Αφρική

  • Χαρακόπουλος: Εξαφανίζονται οι Ορθόδοξοι σε Μέση Ανατολή - Βόρειο Αφρική
    Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΔΣΟ

«Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλες και το Παρίσι, οι ευρωπαϊκές κοινωνίες συνειδητοποιούν με οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό που βιώνουν οι χριστιανοί στις αρχέγονες κοιτίδες τους» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, λαμβάνοντας το λόγο στις εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) που πραγματοποιείται στη Μόσχα.

Στην παρέμβασή του, εξέφρασε την αγωνία του για «τη συντελούμενη εξαφάνιση των χριστιανών στην κοιτίδα του Χριστιανισμού, στο χώρο της Μέσης Ανατολής» και υπογράμμισε το γεγονός ότι «από τα τέλη του 19ου αιώνα και κυρίως από το 1915 και μετά μια σχεδιασμένη γενοκτονία εξαφάνισε τους Χριστιανούς της Ανατολής, τους Έλληνες, τους Αρμενίους, τους Ασσύριους, από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Καππαδοκία, την Κιλικία.

»Ένα έγκλημα το οποίο περιμένει ακόμη τη δικαίωσή του. Και ορθώς η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας με τα ψηφίσματα και τη δράση της συμβάλλει στην παγκόσμια ανάδειξη αυτού του ζητήματος». 

Πρόσθεσε ακόμη ότι σήμερα, βιώνουμε «το δεύτερο μέρος αυτής της τραγωδίας, με το διωγμό που υφίστανται οι χριστιανοί στη Μεσοποταμία, τη Συρία, το Σουδάν και τη Βόρειο Αφρική, το Ναγκόρνο Καραμπάχ, από τις δυνάμεις των μισαλλόδοξων τζιχαντιστών και των χωρών που, σκανδαλωδώς, τους στήριξαν και τους στηρίζουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη των εργασιών της ΔΣΟ πραγματοποιήθηκαν στη ρωσική Δούμα, από τον πρόεδρό της Σεργκέι Ναρίσκιν, τα εγκαίνια της έκθεσης «Άθως: Το Άγιο Όρος» με αφορμή τα χίλια χρόνια παρουσίας Ρώσων μοναχών στην αγιώνυμη πολιτεία.