5 Απρίλιος 2016, 18:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2016, 18:24

Διαμαρτυρία ευρωβουλευτών της ΝΔ για την ταινία «The Macedonian»

  • Διαμαρτυρία ευρωβουλευτών της ΝΔ για την ταινία «The Macedonian»
    Άποψη του Ευρωκοινοβουλίου (φωτ.: Patrick Seeger / EPA)

Σε νέα πρόκληση εντός του Ευρωκοινοβουλίου προχώρησαν τα φιλοσκοπιανά λόμπι. Κατάφεραν την προβολή ταινίας στους χώρους του Κοινοβουλίου με τίτλο «The Macedonian» και θέμα «μη αναγνωρισμένες μειονότητες» στην Ελλάδα!

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με την οποία διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, και οι ευρωβουλευτές Μ. Σπυράκη, Ελ. Βόζεμπεργκ, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης τονίζουν ότι «η ταινία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλητικών ενεργειών των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος καθώς κάνει λόγο για ύπαρξη δήθεν “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα και έρχεται να αμφισβητήσει τη γνήσια και αυταπόδεικτη ελληνικότητα της περιοχής».

Αναφέρουν επίσης ότι «η ένταξη μίας χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια προϋποθέτει σεβασμό των αρχών και των αξιών της Ευρώπης. Όχι ένταση ψευτοπροπαγάνδας». Στο ίδιο κείμενο προσθέτουν ότι τα Σκόπια, δυστυχώς, συνεχίζουν να καλλιεργούν αλυτρωτικές βλέψεις για την ελληνική Μακεδονία και καπηλεύονται την ελληνική ιστορία, οικειοποιούμενοι Έλληνες Μακεδόνες βασιλείς, τον Φίλιππο και τον Μεγάλο Αλέξανδρο, αν και γνωρίζουν ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή εννέα αιώνες αργότερα.