4 Απρίλιος 2016, 19:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2016, 18:36

Τον οδικό χάρτη έως το Eurogroup όρισαν οικονομικό επιτελείο - θεσμοί

  • Επιστολή Τσακαλώτου με δεσμεύσεις στους θεσμούς
    O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φαίνεται πως κανείς δεν είχε... όρεξη για πολλές κουβέντες στην επανεκκίνηση των συζητήσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του ελληνικού διαπραγματευτικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών, σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα μετά τις αποκαλύψεις των διαλόγων των στελεχών του ΔΝΤ, αλλά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

«Έγινε μια εισηγητική συζήτηση, βάλαμε το χρονοδιάγραμμα της πρώτης εβδομάδας διαπραγμάτευσης έως την επόμενη Δευτέρα και τον οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει έως την 22α Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup. Δεν έγινε συζήτηση για το Wikileaks, δεν αναφέρθηκε καθόλου το θέμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τέλος της συνάντησης.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν την ευρωπαϊκή πλευρά των θεσμών να συντάσσεται με το ΔΝΤ, απάντησε χαρακτηριστικά: «κανένα σχόλιο».

Στη συνάντηση, η οποία έγινε υπό την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων λόγω προγραμματισμένων διαμαρτυριών της ΑΔΕΔΥ και της Λαϊκής Ενότητας έξω από το ξενοδοχείο, το παρών έδωσε και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.