4 Απρίλιος 2016, 19:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Απρίλιος 2016, 11:48

Το pontos-news.gr στα γυρίσματα του promo clip των Argo για τη Eurovision 2016 (φωτο, βίντεο)

  • Το pontos-news.gr στα γυρίσματα του promo clip των Argo για τη Eurovision 2016 (φωτο, βίντεο)
  • Το pontos-news.gr στα γυρίσματα του promo clip των Argo για τη Eurovision 2016 (φωτο, βίντεο)
  • Το pontos-news.gr στα γυρίσματα του promo clip των Argo για τη Eurovision 2016 (φωτο, βίντεο)
  • Το pontos-news.gr στα γυρίσματα του promo clip των Argo για τη Eurovision 2016 (φωτο, βίντεο)

Λίγο έλειψε να στηθεί ποντιακό γλέντι έξω από το Ζάππειο, όπου τα μέλη του συγκροτήματος «Argo» με το συνεργείο της ΕΡΤ που πραγματοποιούσαν γυρίσματα για το promo clip τους, και εμφανίστηκαν δύο σχολεία από τη Θεσσαλονίκη που είχαν έρθει για εκπαιδευτική εκδρομή.

Μεγάλη η έκπληξη για τους μαθητές και τους συνοδούς τους – ακόμα μεγαλύτερη όμως για το συγκρότημα, που κάθε μέρα αποκτά περισσότερους οπαδούς.

Έτσι λοιπόν οι φωτογραφικές μηχανές αλλά και τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών δεν σταμάτησαν να απαθανατίζουν σκηνές από τα γυρίσματα, μέχρι που… πήραν μέρος και αυτά ενθουσιασμένα. Με την άδεια των συνοδών –καθώς ήταν όλα ανήλικα– αλλά και των καθηγητών, οι μικροί φίλοι των «Argo», στάθηκαν δίπλα τους, συμμετέχοντας και αυτοί στο promo clip τους, το οποίο θα προωθηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη

Φωτογραφήθηκαν σε διάφορα σημεία της Αθήνας και το pontos-news.gr τους συνάντησε στο Ζάππειο.

Εμφανώς ταλαιπωρημένοι από τις πολύωρες πρόβες αλλά και λόγω της απόστασης που χωρίζει το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη με τους συνεργάτες της ΕΡΤ στην Αθήνα, οι Argo δεν έχασαν στιγμή το χαμόγελο από τα χείλη τους, δείχνοντας το ποντιακό πείσμα σε όλο του το μεγαλείο.


Ένα τηλεφώνημα στα γρήγορα από τον Βλαδίμηρο, λίγα λεπτά ξεκούρασης

Το τραγούδι θα πρέπει να συγκινήσει όλους, και όχι μόνο τους Ευρωπαίους· να νιώσουν πιο άνθρωποι, είπαν μιλώντας στο pontos-news.gr δύο από τα μέλη του συγκροτήματος, ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης και ο Αλέκος Παπαδόπουλος, τονίζοντας το βιωματικό στοιχείο του τραγουδιού. Ο Αλέκος συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να μας παραπέμψει στην αιτία της προσφυγιάς, που είναι οι πόλεμοι. «Δεν μιλάει αποκλειστικά για τους πρόσφυγες και μόνο […], θα πρέπει να μην υπάρχουν πόλεμοι για να μην υπάρχουν πρόσφυγες».

Οι Argo ετοιμάζονται να κάνουν όλους τους Ευρωπαίους να χορέψουν ποντιακά, και να τους προτρέψουν να βρουν την δική τους γη της Ουτοπίας.

«Θα τη βρούμε τη γη της Ουτοπίας. Είναι η γη που ο καθένας ψάχνει και κάποια στιγμή δικαιούται να την βρει και να την χαρεί. Κι ας μην ξεχνάμε ότι όλοι μας ήμαστε, ή είμαστε δυνάμει, πρόσφυγες», είπε ο νταουλτζής του συγκροτήματος, Αλέκος Παπαδόπουλος.


Ο νταουλτζής Αλέκος Παπαδόπουλος με τον στιχουργό Βλαδίμηρο Σοφιανίδη

Τη δική του γη της Ουτοπίας δείχνει να βρίσκει σιγά-σιγά ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε ότι πρόσφατα παντρεύτηκε, και από τη στιγμή που γεννήθηκε το μωρό του (σήμερα πέντε μηνών), όλα του πηγαίνουν όπως θέλει.


Ο μουσικός παραγωγός Νίκος Στεφανίδης δίνει κάποιες οδηγίες στο συγκρότημα κατά τα γυρίσματα του promo clip

Δυναμική θα είναι η παρουσία της ελληνικής αποστολής στη Eurovision φέτος τον Μάιο που θα μας ταξιδέψει και στον Πόντο. Οι ίδιοι δηλώνουν πως τα στοιχεία που παρουσιάζονται (λύρα, νταούλι, χορός, ενδυμασία, διάλεκτος, προσφυγιά) είναι από μόνα τους πολύ δυνατά.

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο: Βασίλης Καρυοφυλλίδης.

Gallery