4 Απρίλιος 2016, 16:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2016, 15:30

Γιορτή «Ελληνικής Φιλοξενίας» από τους Έλληνες του Ροστόφ

  • Γιορτή «Ελληνικής Φιλοξενίας» από τους Έλληνες του Ροστόφ
    Οι Έλληνες του Ροστόφ με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές
  • Γιορτή «Ελληνικής Φιλοξενίας» από τους Έλληνες του Ροστόφ
    Η πρόεδρος της αυτονομίας των Ελλήνων του Ροστόφ, Μελίνα Λεόνοβα
  • Γιορτή «Ελληνικής Φιλοξενίας» από τους Έλληνες του Ροστόφ
    Οι Έλληνες του Ροστόφ

Την αγάπη τους για τον ελληνισμό δεν σταματούν να δείχνουν οι Έλληνες του Ροστόφ, διοργανώνοντας συνεχώς εκδηλώσεις με σκοπό να προβάλουν το μεγαλείο και τον πλούτο του πολιτισμού τους. Αυτήν τη φορά τα μέλη του ελληνικού συλλόγου «Τάναϊς» έστησαν την 1η Απριλίου (στην τεχνική σχολή του κρατικού πανεπιστημίου της περιοχής) μια γιορτή «Ελληνικής Φιλοξενίας», για να αναδείξουν ένα ακόμα χαρακτηριστικό των Ελλήνων, αυτό της φιλοξενίας, που κρατάει από τα αρχαία χρόνια.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι ποντιακοί χοροί και οι παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, που συγκινούν ιδιαίτερα και ενθουσιάζουν.

Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν μαθητές λυκείου του Ροστόφ, οι οποίοι έδειξαν να εντυπωσιάζονται από την πρώτη επαφή τους με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Διαβάστηκαν αποσπάσματα έργων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων που μάγεψαν τους νέους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος της Ελληνικής Αυτονομίας του Ροστόφ, Μελίνα Λεόνοβα, η οποία τόνισε τη σημασία της φιλοξενίας αλλά και των γόνιμων πολιτισμικών και ιστορικών σχέσεων μεταξύ των λαών, κάνοντας επίσης μια σύντομη παρουσίαση για την προσφορά και τη δράση του συλλόγου «Τάναϊς».

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει στο τέλος της εκδήλωσης συλλογή ελληνικών βιβλίων, και εξέφρασε ταυτόχρονα την επιθυμία να επαναληφθεί και να καθιερωθεί αυτή η εκδήλωση.

Gallery