4 Απρίλιος 2016, 10:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2016, 10:20

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αντικαθιστά τον Φαμπρ στο Φεστιβάλ Αθηνών

  • Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αντικαθιστά τον Φαμπρ στο Φεστιβάλ Αθηνών

Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ αναλαμβάνει ο γνωστός σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

«Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το ΔΣ του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον» αναφέρει το υπουργείο στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, που έδωσε το «παρών» την περασμένη Παρασκευή στη συνάντηση των Ελλήνων ηθοποιών κατά Φαμπρ, αναλαμβάνει μετά την παραίτηση που υπέβαλε το περασμένο Σάββατο ο Βέλγος καλλιτέχνης. Ο Έλληνας σκηνοθέτης αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να καλύψει τον χαμένο χρόνο και να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο Φεστιβάλ, που θα συντροφεύσει το κοινό αυτό το καλοκαίρι. 

Ποιος είναι
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, ξεκίνησε ως ηθοποιός και το 1992 στράφηκε στη σκηνοθεσία. Δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο, στο ΚΘΒΕ, σε ΔΗΠΕΘΕ και στο ελεύθερο θέατρο και από το 1997 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τη μόνιμη στέγη του. Το 2008 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας και σκηνοθέτησε τις Τρωάδες του Ευριπίδη με Αλβανούς ηθοποιούς. Έχει διδάξει υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 

Γιος ράφτη, μεγάλωσε στο οικογενειακό μαγαζί επί της Ιπποκράτους, εκεί όπου έβλεπε τριγύρω όλα τα θέατρα. Αγάπησε τις παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης. «Ο Κουν είχε πολιτική σκέψη και ματιά κοινωνικά παρεμβατική» είχε πει για το Υπόγειο της Πεσμαζόγλου.