4 Απρίλιος 2016, 08:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Απρίλιος 2016, 06:39

Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

  • Ο καιρός σήμερα Τετάρτη έχει αφρικανική σκόνη 2

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-21 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι 10-20 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία, Θράκη γενικά αίθριος ο καιρός. Στη Μακεδονία τοπικά περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 6-21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις το πρωί στα νότια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 10-22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα νότια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 6, τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη, μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα νότια. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.