3 Απρίλιος 2016, 21:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2016, 20:42

Λεκτικά «πυρά» ανάμεσα σε Κουρουμπλή και Μητροπολίτη Κοζάνης

  • Λεκτικά «πυρά» ανάμεσα σε Κουρουμπλή και Μητροπολίτη Κοζάνης

Λάβρος κατά του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος. «Ο Κουρουμπλής δεν καταδέχτηκε να επισκεφτεί τον Μητροπολίτη. Έστειλε γράμματα σε όλους τους Mητροπολίτες της Ελλάδος και μας κάνει μεγάλη Χριστολογία και Θεολογία για τους πρόσφυγες. Έρχεται να μας κάνει μάθημα. Δεν ντρέπονται λίγο. Αλλά δε λέει ο  Κουρουμπλής στους υφυπουργούς του, που είναι όλοι εκατομμυριούχοι: “Εσείς δώστε πρώτοι κι αφήστε το λαό”», είπε κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του.

Όλα ξεκίνησαν από την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίων ιερωμένων που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στην περιοχή της Βέροιας.

«Δεν τους λέω ιερωμένους γιατί δεν είναι ιερωμένοι του Χριστού, για να μην πω τη λέξη ότι είναι αντίχριστοι! Όταν συμπεριφέρονται ιερωμένοι με αυτό τον τρόπο! Αυτά έκανε ο Χριστός»; είπε μεταξύ άλλων ο Π. Κουρουμπλής. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός σχολίασε εκ νέου σήμερα λέγοντας: «Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές. Θλίβομαι. Να απευθύνεται ο Μητροπολίτης Κοζάνης σε μένα με αυτόν τον τρόπο».