3 Απρίλιος 2016, 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Απρίλιος 2016, 18:44

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

  • Μέσα σε κλίμα συγκίνησης επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
    Η πρώτη πτήση που αναχώρησε από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών με προορισμό τον Φάρο της Πορτογαλίας (φωτ. ΕΡΑ / Benoit Doppagne)

Υπό κλίμα συγκίνησης αλλά και φόβου επαναλειτούργησε «πολύ μερικώς» σήμερα το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο παρέμενε κλειστό από τις 22 Μαρτίου. Στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους, οι αρχές του αεροδρομίου διοργάνωσαν μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων και τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Ουσιαστικά, ήταν η αρχή για την «επιστροφή στην ομαλότητα» με τρεις συμβολικές πτήσεις. Θα χρειαστούν ακόμη μήνες για να καταστεί πλήρως επιχειρησιακό.

Οι οδοί πρόσβασης φιλτράρονταν από την αστυνομία και βαριά οπλισμένους στρατιώτες, που είχαν επίσης έντονη παρουσία μέσα στις λευκές σκηνές που εγκαταστάθηκαν στο ύπαιθρο για να ελέγχονται οι αποσκευές και για να περνούν οι επιβάτες από ανιχνευτές, πριν τους επιτραπεί η πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Η πρώτη πτήση είχε προορισμό τον Φάρο της Πορτογαλίας, η δεύτερη την Αθήνα και η τρίτη το Τορίνο της Ιταλίας. Την Δευτέρα το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους προορισμούς (Νέα Υόρκη, Γκάμπια, Σενεγάλη, Καμερούν κ.ά.).