2 Απρίλιος 2016, 18:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2016, 17:18

«Μες στο δικό σου παραμύθι ξαναβρές το…το ξεχασμένο μονοπάτι σου»

  • «Μες στο δικό σου παραμύθι ξαναβρές το…το ξεχασμένο μονοπάτι σου»

Η ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Καθιερώθηκε πριν από 50 χρόνια (1966), από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία, σε μια προσπάθεια διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Κάθε χρόνο, ένα τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα καλεί έναν γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και έναν γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα.

Στόχος είναι η προώθηση των βιβλίων και της ανάγνωσης σε όλο τον κόσμο. Φέτος το μήνυμα έγραψε η Βραζιλιάνα συγγραφέας Luciana Sandroni (Ρίο ντι Τζανέιρο, 1962) ενώ την εικονογράφηση έκανε ο επίσης Βραζιλιάνος εικονογράφος, δημοσιογράφος και καρτουνίστας Ziraldo Alves Pinto.

Σε πολλά σχολεία της χώρας μας έγιναν εκδηλώσεις για την προώθηση του παιδικού βιβλίου. Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει την πολύ όμορφη δουλειά που έκαναν οι μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου μαζί με τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου δημιουργώντας το δικό τους παραμύθι με τον τίτλο Το μυστικό που μας ενώνει.