2 Απρίλιος 2016, 16:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2016, 16:41

Ομαδικός τάφος με γυναικόπαιδα ανακαλύφθηκε στην Παλμύρα

  • Ομαδικός τάφος με γυναικόπαιδα ανακαλύφθηκε στην Παλμύρα
    Στα χέρια του συριακού στρατού βρίσκεται πλέον η Παλμύρα και χθες για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν την πόλη (φωτ.: EPA / Youssef Badawi)

Ένας ομαδικός τάφος που περιέχει τις σορούς 42 αμάχων και στρατιωτικών που εκτελέσθηκαν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανακαλύφθηκε στην Παλμύρα της Συρίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτική πηγή της Συρίας. «Ο στρατός ανακάλυψε την Παρασκευή έναν ομαδικό τάφο που περιείχε τις σορούς 24 αμάχων, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, και 18 στρατιωτικών», διευκρίνισε η στρατιωτική πηγή. 

Τα θύματα είχαν «είτε αποκεφαλιστεί είτε τουφεκιστεί» από τους τζιχαντιστές που είχαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη επί δέκα μήνες, ανέφερε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, πρόκειται για τις σορούς αξιωματικών και μελών των οικογενειών τους που εκτελέσθηκαν από τους τζιχαντιστές, όταν κατέλαβαν την πόλη πέρυσι τον Μάιο. «Το ΙΚ εκτέλεσε συνολικά τουλάχιστον 280 ανθρώπους στο διάστημα που είχε υπό την κατοχή του την Παλμύρα», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Την Παλμύρα ανακατέλαβε ο συριακός στρατός στις 27 Μαρτίου. Οι τζιχαντιστές όμως προκάλεσαν στο μεταξύ και απερίγραπτες καταστροφές στον αρχαιολογικό χώρο-κόσμημα στη συριακή έρημο, ο οποίος περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.