26 Αύγουστος 2013, 10:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:10

Ώρα απολογίας για τον Τσοχατζόπουλο

  • Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Τσοχατζόπουλο

Σε απολογία καλείται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Η δίκη συνεχίζεται μετά την καλοκαιρινή διακοπή και η αυλαία ανοίγει με την απολογία του πρώην υπουργού, ο οποίος είχε αρνηθεί να απολογηθεί στα τέλη του Ιουλίου.

Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από τα εξοπλιστικά αναμένεται να κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία εις βάρος του και να υποστηρίξει ότι οι συμβάσεις για τα υποβρύχια και τα TOR – M1 ήταν νόμιμες.

Σε δηλώσεις του στο «Βήμα», υποστήριξε πως μαζί του στο δικαστήριο «δικάζεται και το ΚΥΣΕΑ και κρίνεται η αξιοπιστία του ανωτάτου αυτού θεσμικού οργάνου ως υπόπτου για δωροδοκία για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και αυτό, όπως λέει «δεν θα το επιτρέψω». Θα προσθέσει ότι είναι «θύμα πολιτικής σκευωρίας» και ότι «δεν υπάρχει δωροδοκία στην υπόθεση», αρνούμενος έτσι κάθε πτυχή του κατηγορητηρίου.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος φέρεται αποφασισμένος να στρέψει τα βέλη του και στη δικαιοσύνη, λόγω της απόφασης του δικαστηρίου να μην κάνει αποδεκτό το αίτημά του για κλήτευση των τότε μελών του ΚΥΣΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το στάδιο των απολογιών βασικοί συγκατηγορούμενοί του (Νίκος Ζήγρας, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γιώργος Σαχπατζίδης) τον κατονόμασαν ως βασικό αποδέκτη χρημάτων που προήλθαν από μίζες.

Πηγή: tvxs.gr