1 Απρίλιος 2016, 23:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απρίλιος 2016, 22:51

Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν στις ΗΠΑ (φωτο)

  • Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν στις ΗΠΑ (φωτο)
    Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση Αρμενίων, Ελλαδιτών, Κυπρίων, Κούρδων και Γεζίντι στην Ουάσινγκτον (φωτ.: yerkir.am)
  • Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν στις ΗΠΑ (φωτο)
    (Φωτ.: yerkir.am)
  • Έλληνες, Αρμένιοι και Κούρδοι διαδήλωσαν κατά του Ερντογάν στις ΗΠΑ (φωτο)
    (Φωτ.:yerkir.am)

Ελλαδίτες, Κυπρίους και Γεζίντι είχαν στο πλευρό τους οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι που διαδήλωσαν την Πέμπτη σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Ουάσινγκτον με αφορμή την παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ίδρυμα Brookings όπου θα μιλούσε ο Τούρκος πρόεδρος, για να ζητήσουν δικαιοσύνη για τη γενοκτονία των προγόνων τους, τιμωρία για τον Ερντογάν που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και να μπει τέλος στις αγριότητες που γίνονται εις βάρος των Κούρδων. Η κατάσταση ξέφυγε όταν μέλη της προεδρικής φρουράς επιτέθηκαν σε αντιφρονούντες δημοσιογράφους οι οποίοι ζουν χρόνια στις ΗΠΑ και στηλιτεύουν τις πρακτικές της τουρκικής ηγεσίας, τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στο Brookings.

Επικράτησε πανικός, ωστόσο Αρμένιοι, Κούρδοι, Ελλαδίτες, Κύπριοι και Γεζίντι υποστηριζόμενοι από μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας παρέμειναν στο σημείο και με πανό στα χέρια, φώναζαν συνθήματα κατά της συνεχιζόμενης πρακτικής της Τουρκίας να αρνείται τις γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής, να πνίγει στο αίμα τον κουρδικό λαό και να στηρίζει με διάφορα μέσα τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που τόσοι πολλοί άνθρωποι από την περιοχή της Ουάσινγκτον ήρθαν εδώ μαζί μας σήμερα, παρέα με τους Κούρδους και τους Έλληνες φίλους μας και τους συμμάχους μας στις διεθνείς οργανώσεις για να απαιτήσουν από τον Ερντογάν να σταματήσει τα εγκλήματα που κάνει» είπε μεταξύ άλλων ο Αρμέν Σαχακιάν, μέλος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής Ανατολικής Περιοχής (ANCA).

To Εθνικό Κέντρο Τύπου (NPC) έσπευσε να καταδικάσει τη φίμωση του Τύπου στην Τουρκία με τον πρόεδρο του Κέντρου, Τόμας Μπουρ να δηλώνει ότι η ομάδα του Ερντογάν δεν είχε κανένα δικαίωμα να απλώσει τα χέρια της σε δημοσιογράφους ή διαδηλωτές ή οποιονδήποτε άλλο, όταν οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται ότι απλώς έκαναν τη δουλειά τους ή ασκούσαν τα δικαιώματα που έχουν σε αυτή τη χώρα.

* Όλες οι φωτογραφίες είναι από τον ιστότοπο yerkir.am. 

Gallery