2 Απρίλιος 2016, 21:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Απρίλιος 2016, 19:32

«Γιατί κλείνω την εταιρεία μου και φεύγω από την Ελλάδα»

  • «Γιατί κλείνω την εταιρεία μου και φεύγω από την Ελλάδα»

Με τίτλο «Εις το επανιδείν», ο επιχειρηματίας Ηλίας Παπαγεωργιάδης, που διατηρούσε εταιρεία στην Κατερίνη, πριν από λίγες μέρες ανήρτησε το κάτωθι –αποκαλυπτικό για την Ελλάδα– κείμενο, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Διαβάστε το συγκλονιστικό γιατί:

Τον Σεπτέμβριο του 1993 μαζί με τον αδερφό μου Γρηγόρη Παπαγεωργιάδη ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, με έδρα την Κατερίνη. Το 1999 αυτή συνέχισε με νέο όνομα, «ΑΦΟΙ Παπαγεωργιάδη ΟΕ». Σήμερα υπέγραψα τα τελευταία χαρτιά για το κλείσιμο της εταιρείας αυτής. Πληρώσαμε κάθε οφειλή, προχωρήσαμε την εκκαθάριση και ως τις 31/03 θα είναι παρελθόν. Γιατί την κρατήσαμε ως τώρα; Μετά το 2011 περισσότερο «για συναισθηματικούς και πατριωτικούς λόγους»...

Θα σταματήσουμε να δουλεύουμε; Όχι βέβαια! Θα συνεχίσουμε μέσω Ρουμανίας! Θα πληρώνουμε το 1/4 των φόρων που πληρώνουμε στην Ελλάδα, θα ξεχάσουμε ΓΕΜΗ, «Εισφορά / Φόρο Επιτηδεύματος» και άλλα υπέροχα και θα εισάγουμε τα κέρδη της εταιρείας ως μέρισμα στην Ελλάδα με 10% φόρο. Θα μας λείψει ο ΟΑΕΕ με τα 600 ευρώ/μήνα και χωριστή πληρωμή όλων των γιατρών («δεν είμαι άλλο συμβεβλημένος»), θα πικραθούμε που δεν θα έχουμε άλλο το άγχος ότι «είμαστε παράνομοι απλώς και μόνο επειδή έχουμε μία εταιρεία», αλλά θα αντέξουμε τις πίκρες και τις κακουχίες.

Τι στο καλό, Έλληνες είμαστε και Πόντιοι. Μαθημένοι σε αυτά...

Δεν παίρνουμε όμως διαζύγιο από την Ελλάδα. Μάλλον περνάμε σε φάση «διάστασης». Ίσως στο μέλλον η λατρεμένη μου πατρίδα αποφασίσει ότι το επιχειρείν δεν είναι έγκλημα, ότι ο τίμιος φορολογούμενος δεν υφίσταται για να πληρώνει συνταξιούχους των 45- 55 ετών, ότι η δουλειά, οι ιδέες και οι θυσίες ενός ανθρώπου είναι πολύτιμες για τη χώρα του, για να πλουτίσει και να μεγαλώσει με αυτές.

Εμείς θα είμαστε εδώ, εισάγοντας τα κέρδη μας (όταν έχουμε, αν όχι δεν θυμώνει κανείς στη Ρουμανία, υπάρχουν και κακές χρονιές) και στηρίζοντας την Κατερίνη, την Πιερία και την Ελλάδα όπως μπορούμε.

Με αγάπη
Ηλίας & Γρηγόρης

Υ.Γ.: Γιατί θα εισάγουμε τα κέρδη μας; Για δύο λόγους: Α. Πατριωτικούς. Β. Ως δίδακτρα, μιας και αφού καταφέραμε να επιβιώσουμε στην Ελλάδα για 23 χρόνια, κάθε άλλη χώρα του πλανήτη φαντάζει «εύκολη» και «οργανωμένη». Τέτοιο πανεπιστήμιο, πού να το ξαναβρείς...

Ηλίας Παπαγεωργιάδης

  • Αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Ηλία Παπαγεωργιάδη στο facebook.