2 Απριλίου 2016, 11:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Απριλίου 2016, 18:03

Μακαρόνια νηστίσιμα – Από τη Σινασό της Καππαδοκίας

  • Μακαρόνια νηστίσιμα – Από τη Σινασό της Καππαδοκίας

Στη Σινασό αυτό ήταν το αγαπημένο φαγητό των παιδιών που νήστευαν τη Σαρακοστή. 

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. μακαρόνια
  • 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βράζουμε καλά τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
  2. Όταν κρυώσουν ελαφρά, τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλλα.
  • Πηγή: Σούλα Μπόζη, Μικρασιατική κουζίνα: 200 παραδοσιακές συνταγές από τις γυναίκες της Ανατολικής Θράκης, της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και του Πόντου, ειδική έκδοση της Real Media AE.